A Touch for Health szintjei


Milyen előnyökkel jár a Touch for Health kurzusok elvégzése?

Minden tanfolyam mély háttértudásra épül, az átadott technikák a megfelelő magyarázat és gyakorlás után könnyen alkalmazhatóak. Eredményei az élet minden területén kiemelkedőek.  

Még akkor is, ha módszereit csak "amatőr" szinten szeretnéd elsajátítani önmagad, a családod és a környezetedben lévők életének megkönnyítésére, meglepetéssel fogod tapasztalni, hányféle módon használhatod majd, amit tanultál.

Ha már egészségügyi vagy más, segítő területen dolgozol, könnyedén be fogod tudni emelni a tanult technikákat, és az izomteszt segítségével pontosan tudni fogod, mikor és milyen technikákat részesíts előnyben.

Az itt szerezhető tapasztalatok egyedülállóak a maguk nemében.

Touch for Health 1 

Előfeltétel: nincs.

Minimális óraszám: 16 óra.

Ez a tanfolyam kineziológusok ezreit vezette be az Alkalmazott Kineziológia alapjaiba. A tanfolyamon a hallgatók részletesen elsajátítják az izomtesztelést, és a híres 14 izmos kiegyensúlyozást. 

Minden izom egy, a Hagyományos Kínai Orvoslásból ismert meridiánhoz, és a hozzá tartozó szervhez kapcsolható. A 14 izom kiegyensúlyozásával ez életenergia egyenletes eloszlását érjük el a testben. Megismerjük a kineziológia alaptéziseit, és két hihetetlenül hatásos eljárást is megtanulunk: az egyik a stressz oldására, a másik az egyéni energetikának legmegfelelőbb élelmiszerek beazonosítására szolgál.

A tanfolyam végére a 14 fő meridián és a hozzá tartozó 14 fő izom kiegyensúlyozására a következő módszereket fogod tudni magabiztosan alkalmazni, és ami még fontosabb: megtanulod pontosan meghatározni, hogy melyikkel érheted el a legjobb eredményt: 

  1. neurolimfatikus masszázs
  2. neurovaszkuláris pontok 
  3. meridián masszázs
  4. eredés/tapadás technika
  5. érzelmi stressz oldása
  6. az izom energiáját erősítő élelmiszerek beazonosítása

Program: az Alkalmazott Kineziológia elmélete és rövid története. Bevezetés a meridiánrendszerbe. Meridián masszázs. Alaptechnikák a tiszta izomválasz kialakítása érdekében. Az izomteszt művészete. Testtartás tudatosság. A 14 izom tesztje, kiegyensúlyozásuk 5 technikája. Az érzelmi stressz oldása. Táplálkozási stressz beazonosítása. Szurrogátos tesztelés. Egyszerű fájdalomcsillapító technika. Látás és hallás egyensúly. Challenge. A kiegyensúlyozás folyamata. 

Célom az, hogy a tanfolyam végére a tanultakat pontosan, precízen és magabiztosan tudd alkalmazni, közben végig pontosan tudva, hogy mit miért csinálsz. 

Touch For Health 2

Előfeltétel: Touch For Health 1 

Minimális óraszám: 16 

A Touch for Health 2. szintű tanfolyamon az első szinten megismert 14 izmot a Hagyományos Kínai Orvoslásból ismert Öt Elem Törvény illetve a meridián kerék szerint tanuljuk meg kiegyensúlyozni. 

Ezzel képesek leszünk beazonosítani azt a meridiánt vagy szervet, aminek a legnagyobb energetikai támogatásra van szükség, és amit ha korrigálunk, az összes többi meridiánt is kiegyensúlyozzuk (ami további jótékony hatással lesz a többi meridiánra és szervre is). 

Megtanulunk egy csak a kineziológiára jellemző módszert: a specifikus cél elérésére végzett kiegyensúlyozást is. 

Program

A Touch for Health 1-es tanfolyam technikáinak elmélyítése és áttekintése. További 14 izom tesztelése és korrekciója. Kiegyensúlyozás az 5 elemmel. Alarm pontok és kineziológiai alkalmazásuk. Akupresszúrás izom-erősítő pontok. Cél balansz. Meridián kerék kiegyensúlyozás. Akupresszúrás fájdalomcsillapítás. Jövőbeni helyzetek stresszoldása. Keresztmozgás az integrációért. Orsósejtek és Golgi ínapparátus technikái. Áramkör lokalizálás. Kiegyensúlyozási stratégiák.

Touch for Health 3

Előfeltétel: Touch for Health 2.

Minimális óraszám: 16

Program:
Akupresszúrás nyugtatópontok
Megtámasztó mód (információ energetikai tárolása)
A reaktív izmok - egy izom mind fölött: az izom, melynek működése megzavarja a többi munkáját.
További 15 izom tesztje és korrekciói
A pulzusteszt és kineziológiai alkalmazása
Az 5 elem kiegyensúlyozása hangokkal
Fájdalom kopogtatás
Kiegyensúlyozott járás teszt és korrekció
Görcsös izmok nyugtatása
Testtartási stressz oldása
A tibeti nyolcas energiák kiegyensúlyozása
A múltbéli érzelmi stressz oldása
Kiegyensúlyozási stratégiák

Touch for Health 4.

Előfeltétel: Touch for Health 3
Minimális óraszám: 16
Program:
Az 5 elem kiegyensúlyozása érzelmekkel
Az akupresszúrás pontok teóriája - erősítés és nyugtatás akupunktúrás pontokkal
Luo pontok
Kétoldali izomgyengeség korrekciója
Élelmiszerek energetikai tesztelése teszt érzékenység móddal
Kineziológiai testtartás analízis és kiegyensúlyozás 
Az 5 elem kiegyensúlyozása tápanyagokkal
A 42 tanult izom strukturális szerepe
Az 5 elem kiegyensúlyozása színekkel
A kiegyensúlyozás folyamata

A Touch for Health világa


A Touch for Health Magyarországon is elérhető programjait az ausztrál székhelyű nemzetközi szervezet, az IKC (International Kinesiology College) felügyeli. Ez a szervezet fogja össze az oktatást és az oktatók munkáját koordináló nemzeti felelősöket. 

Milyen előnyökkel jár a Touch for Health kurzusok elvégzése? 

Minden tanfolyam mély háttértudásra épül, az átadott technikák a megfelelő magyarázat és gyakorlás után könnyen alkalmazhatóak. Eredményei az élet minden területén kiemelkedőek. 
Még akkor is, ha módszereit csak  "amatőr" szinten szeretnéd elsajátítani önmagad, a családod és a környezetedben lévők életének megkönnyítésére, meglepetéssel fogod tapasztalni, hányféle módon használhatod majd, amit tanultál. 

Ha már egészségügyi vagy más, segítő területen dolgozol, könnyedén be fogod tudni emelni a tanult technikákat, és az izomteszt segítségével pontosan tudni fogod, mikor és milyen technikákat részesíts előnyben.
Az itt szerezhető tapasztalatok a maguk nemében egyedülállóak .

A Touch for Health első négy szintje után hivatalos kineziológia vizsgát is tehetsz majd, illetve magasabb szintek felé is fejlődhetsz, a Magyarországi Kineziológia Alapítvány által biztosított Touch for Health konzulensi és kineziológus minősítési rendszerének előírásainak megfelelve.

Rendszeresen rendelkezésre állnak Magyarországon is instruktori képzések, és külföldi oktatók magas szintű képzései is.

Örömmel tölt el, ha a kineziológia neked is azokat az eredményeket hozza majd, amit emberek ezreinek világszerte.