Előkészületben!!!!

Kineziológia vizsga elméleti tételek

Vizsgára készülsz? Elvégezted már a választott kineziológiai ág összes szükséges tanfolyamát? Akkor a gyakorlati tételeket biztosan ki tudod dolgozni a tanfolyami anyag alapján.

De mi van az elméleti tételekkel? Veled is az történt, hogy végigfutottad őket, és sokkot kaptál? Hirtelen azt sem tudod, honnan szeded össze ezt a 3X10 tételt? És az érzés, amikor felfedezed, hogy az ajánlott irodalomban felsorolt könyvek egy része nem elérhető?

Megértést segítő videó előadások, Powerpoint vetítéssel, használhatod hangoskönyvnek is, bárhol vagy, bárhol laksz, amikor ráérsz, ott a segítség!

Kidolgozott tételek. Ülj le hozzá egy kávé mellett: csak annyi lesz a dolgod, hogy időt szánj rá! A tanulás megértéssel gyerekjáték!

Mindegy, miért van rá szükséged:

 • mert messze laksz, és nem tudsz annyit utazni, hogy személyesen vegyél részt egy oktató vizsgaelőkészítőjén, vagy amúgy sem szereted a tanfolyami korlátokat
 • mert a saját ritmusodban szeretsz tanulni, akár nagyobb szünetekkel
 • mert nem akarsz tanfolyamot, de valami segítség azért kéne
 • mert sehol nem találtad meg az ÖSSZES elméleti tételt
 • mert a rendelkezésedre álló, kidolgozott tételeket megbízhatatlannak érzed

A segítség, amit itt ajánlok, ezt a célkitűzést képviseli: legyen olyan teljes tételsorod, ami átgondolt, megértéssel íródott, hogy ne kelljen egyik tételtől sem rettegned azért, mert nincs megfelelően kidolgozva, és azt sem tudod, hol keress hozzá információt.

Az ajánlat két részből áll:

- megkapod az általam kidolgozott tételeket. 3 X 10 elméleti tétel. Bevezető blokkokkal, ahol az általános tudásanyag található, majd tételekre lebontva vázlatosan. Ez képezi majd az önálló tanulásod keretét. Minden tétel vázlatpontokra szedve, majd a vázlatpontok ki vannak fejtve. Így könnyebb átlátni és megtanulni. 

- hozzáférést kapsz a tételekről szóló videós előadásokhoz. Itt Powerpoint vetítés mellett megyek végig a tételeken, és ahol kell, jobban kifejtem, hogy miről is szól az ott leírt tudomány. Magamból kiindulva, a tanulás megértés nélkül csak magolás, aminél kevés borzalmasabb dolog létezik a világon :)

Mindennek két fóruma lesz: egyrészt megkapod annak az oldalnak a linkjét, ahol a vázlatok találhatók. És belépést kapsz mellé egy Facebook csoportba, ahol megtalálod őket videóban kifejtve. Így a vázlatokat te magad töltöd meg tartalommal, és mire az egészen végigmész, az anyag jó ismerősöddé válik. 

Akkor válaszd ezt a segítséget, ha:

 • saját ütemben szeretnél készülni
 • megkaptad a tételeket valakitől, de nem érzed őket teljesnek, vagy bizonyos tételek nincsenek meg
 • bizonyos tételeknél vakfoltot érzel, így jól jön a videós előadás.

Miért kérd tőlem?

Pisták Dóra vagyok, 2010 óta kineziológus, 2019 óta Touch for Health oktató, és e sorok írásakor nagyjából 70 kineziológiai tanfolyamon vagyok túl, tanultam itthon és Olaszországban, részt vettem amerikai online tanfolyamon, tanultam magyar, olasz, osztrák, francia, amerikai, ausztrál, angol és kanadai oktatóktól. 

Az általam ismert és alkalmazott kineziológiai rendszerek:

 • Touch for Health (1-4, Proficiency, ITW, Metafórák, In-Depth 1, Self-Touch for Health)
 • One Brain 1-9
 • Brain Gym: alaptanfolyam (3x végeztem, ebből kétszer angolra tolmácsoltam), OBO, In-Depth, valamint én fordítottam a Brain Gym Instruktori jegyzetet, ami hamarosan kapható lesz!
 • LEAP 1-4 (Idegrendszeri kineziológia)
 • Neuroenergetikai kineziológia: Neuroemocionális pályák 1-4(!), 1-es tanfolyamot tolmácsoltam is, Primitív reflexek, Principles of kinesiology 1-2, Kiegyensúlyozás az 5 elemmel (én fordítottam a jegyzetet), Fiziológia formatálás (én fordítottam a jegyzetet), Csakra metafórák (én fordítottam a jegyzetet)
 • Alkalmazott Fiziológia alapú tanfolyamok: 7 Chi keys, Immunrendszer, Az Ember és az Univerzum, Esszencia attitűdök, Holografikus izommonitorozás (két utóbbi jegyzetét én fordítottam, és a tanfolyamot tolmácsoltam)
 • SIPS 1-5 (1-4-5 jegyzetet én fordítottam, 4-5-ös tanfolyamot én tolmácsoltam), SIPS-BAP
 • Integratív kineziológia: Integratív neurokardiológia (én fordítottam a jegyzetet és tolmácsoltam), Gut-Brain Axis, The Living Matrix
 • Stress Release 1-5

A kineziológia vizsgám eredménye: elmélet: 5, gyakorlat: 5. 

A tevékenységem megkezdése óta felhalmozódott rengeteg ismeretet és tapasztalatot állítom mindazok szolgálatába, akik most készülnek vizsgára. 

Nem tanfolyamot veszel, hanem az önálló tanulást segítő segédanyagot és előadást. Ismerete nem feltétele a vizsgán való részvételnek vagy a sikeres vizsgának. Vannak oktatók, akiknél kifejezetten vizsgaelőkészítő tanfolyamok érhetők el. Ha nagyon bizonytalan vagy magadban, a tételek és az előadások tanulmányozása után még mindig elmehetsz egy ilyen tanfolyamra, ahol felteheted személyes kérdéseid. Ezek általában egynaposak szoktak lenni, és vizsgáztató is tart ilyet - érdemes elmenni hozzá az egyéni kérdésekkel, de természetesen ez sem feltétele a sikeres vizsgának. 

Nekem a vizsgáról nagyon pozitív tapasztalatom volt: akiről azt látták, hogy érti, hogy felkészült, annak úgy örültek, mint az X faktor zsűrije egy szép hangnak :) Tehát nincs más dolgod, mint készülni, megérteni, tudni, és ezt megmutatni, egy remek szakmai csapat ül majd az asztal másik oldalán, akik a tudásodra kíváncsiak. A célkitűzés közös: legyenek alapos tudású, hozzáértő kineziológus szakemberek az országban!

Ha érdekel ez a segítség, ide írj, és ahogy elkészült szólok! Az ára 20.000 Ft lesz. Akkor fizetsz, ha elkészült.

Készülés a kineziológia vizsgára

A régi tételeim a mai napig itt vannak a tarsolyomban. Csak a jelenlegi jóval nagyobb tudásommal felülvizsgáltam őket, átdolgoztam őket, és más forrásokkal összevetve, ha kellett, megint csak saját megértésemből táplálkozva, kibővítettem őket. Közben végig erősen figyeltem, hogy ne írjak semmi olyat, amire nincs feltétlenül szükség - bár a biztonság kedvéért a kelleténél valószínűleg több anyag van bennük.

Most, amikor oktatóként, nagyjából 10 év, és kb. 70 kineziológia tanfolyam után újra elővettem az akkori tételeket, döbbentem rá, mennyire nem értettük az egész lényegét, amikor kidolgoztuk őket annak idején. És mivel a tanítványaimnak, akik vizsgázni mennek, szüksége van az elméleti tételekre, és egy bizonyos szintű minőséget és igényességet szoktak meg tőlem, nekiültem, hogy rendesen, igazi szakmai hozzáállással és megértéssel készüljenek el. 

És ezt most te is megkaphatod! Mert nem az a fontos, hogy csak a nálam tanulók tudják jól. Az a fontos, hogy akinek igénye van rá, az elérje a hasznos tudásanyagokat. 

Írj rám, ha szeretnéd megkapni, ha elnyerte végleges formáját. Az ára 15.000 Ft lesz.