A képességfejlesztő program gerince a Brain Gym 101 tanfolyam - 2×2 nap (24 óra)

Teljesen kezdő szinttől is végezhető!

A fókusz a tanuláson és a tudáson van. Ha érdekel az agy működése, a világban történő eligazodásunk és működésünk rejtelmei, ez az út neked való. Itt a helyed, ha mások tanulási és megismerési élményét szeretnéd fokozni, egyszerre dolgozva képességekkel, energiákkal és érzelmekkel. 

A Brain Gym-et, vagy Edu-kineziológiát Dr. Paul Dennison dolgozta ki az 1980-as években. Észrevette, hogy stressz hatására a gyerekek és a felnőttek egyes agyi területeinek aktivitása jelentősen csökken. 

Napi pár perces, iskolában, munkahelyen vagy otthon végzett Brain Gym gyakorlat hatására. a stressz azonnal oldódni kezd, javulhatnak kommunikációs, szervezési, fókusz, és motivációs készségeink. 

A mozgás mindig is alapvető fontossággal bírt a megfelelő idegrendszeri fejlődésben. A Brain Gym program kifejezetten az elme, az érzékszervek és a velünk született képességek stimulálására jött létre. 

Képességfejlesztés a munkában

A felnőtt lét, a munkahelyi környezet kihívásai közés tartozik a hatékony számítógépes munkavégzés, a magabiztos fellépés, a szervezett adminisztráció, a tárgyalások, a hideghívások, a telefonos kommunikáció, az együttműködés, a prezentációk, stb. 

A Brain Gym gyakorlatai csökkentik a hatékony munkavégzést akadályozó stresszt, és növelik a teljesítményt, kreativitást és termelékenységet.  

Dolgozz bármilyen területen, ezek a gyakorlatok a recepcióstól az ügyvezetőig mindenkinek célzottan segítenek a kitűzött feladat végrehajtásához szükséges finommotoros készségek, vizuális és szenzoros kiegyensúlyozottság, stresszmentesség és harmonikus agyműködés optimalizálásában. 

A program segítségével a munka könnyebbé válik - ha egész nap a képernyő előtt ülsz, ha erősebb önkontrollra van szükséged, vagy csapatban kell dolgoznod. 

Képességfejlesztés az iskolában

A tanulási folyamat nem egy izolált agyfunkció, és testünk ugyan úgy e tanulási folyamat része, mint az agy. A mozgás a tanulás kapuja. 

A Brain Gym 26 gyakorlata segíti a relaxációt, a fókuszt, az éberséget, az impulzus kontrollt, az agyban található idegi kapcsolatok erősítésével. 

Mindez hozzásegít a könnyedebb és élvezetesebb tanuláshoz. Segíti:

  • A koncentrációt és fókuszt

  • A memóriát

  • Az olvasást, írást, matematikát és dolgozatírást 

  • A testi koordinációt

  • A kapcsolatokat

  • Az önmagunkért vállalt felelősséget

  • A szervezettséget

  • A hozzáállást

Kiegészítő lehetőség:

  • Touch for Health: a meridiánok energetikai minőségei támogatják a tanulás és a teljesítmény optimális szintjének elérését. Energia kell a tények megjegyzéséhez és előhívásához, a megértéshez, az érzékeléshez, az érzelmezéshez, a felfogáshoz, és a tanultak alkalmazásához.